Footgolfteam - Willlemstad

Op zaterdag 3 augustus waren de vrienden uit Willemstad in Breda voor een mooie footgolfmiddag! De winnaar was Rob met een score van 37.

 

FOOTGOLF / VOETGOLF IS EEN COMBINATIE VAN GOLF EN VOETBAL OP EEN OFFICIËLE GOLFBAAN
Bij footgolf ookwel voetgolf wordt het beste van beide sporten gecombineerd. Je kunt je traptechniek etaleren en je speelt op de mooiste grasmat van een officiële golfbaan in Brabant. Naast inzicht, precisie en traptechniek moeten spelers ook rekening houden met waterhindernissen, bunkers, wind en natuurlijk het heuvelachtige landschap. Footgolf is dus absoluut niet te vergelijken met boerengolf in een weiland.

Het ultieme doel bij footgolf is natuurlijk de hole-in-one! Je scores worden ook bijgehouden door een zogenaamde marker. Degene die de footgolfbaan / voetgolfbaan aflegt in het minst aantal pogingen mag zichzelf footgolf-winnaar noemen en de beker in ontvangst nemen!

Voetgolf kan beoefend worden door vele groepen. Ideaal als teamuitje, voetbaluitje, vrijgezellenuitje/vrijgezellenactiviteit of vrijgezellenfeest. Ondanks dat veel voetbalverenigingen voor footgolf ofwel voetgolf als teamuitje kiezen, is dit ook zeer geschikt voor andere (sport)verenigingen. Footgolf / voetgolf kan ook gespeeld worden door jong en oud, man en vrouw. Ook voetbalervaring is geen vereiste, wel is het handig als je enige vorm van balgevoel hebt. Kun je het op conditie niet meer bijbenen, geen probleem, met de juiste traptechniek kun je ver komen!