Nieuws

Brabant Footgolf Open 2015 | Voorronde NK Footgolf

Op zaterdag 13 juni 2015 zal op golfbaan Voskens Golf, gelegen tussen Breda en Tilburg, het Brabants Footgolfkampioenschap worden gespeeld. Dit toernooi is tevens een Kwalificatietoernooi voor het NK Footgolf 2015! 

Wil jij ook de strijd aangaan met (oud-)profvoetballers zoals Frank de Boer, Roy Makaay en Kenneth Perez dan is dit je kans!

Dit jaar zijn er niet 3 maar 5 tickets te verdienen voor het NK Footgolf 2015! De beste 5 spelers van de dag kwalificeren zich direct voor het NK Footgolf 2015. Wil jij de strijd aangaan met diverse oud-profvoetballers en de hele top van het Nederlandse Footgolf! Misschien wordt jij wel Nederlands Footgolf Kampioen 2015?!!

Durf jij met je voetbalteam, familie of vrienden de uitdaging aan en wil je weten of je talent hebt voor deze sport, dan is dit de kans om je met de beste Footgolfers van Nederland te meten en een gezellige middag te beleven op de golfbaan. Verschillende spelers uit de Top-10 van de Nederlandse Footgolf-ranking zullen aanwezig zijn op zaterdag 13 juni 2015.
--------------------------------------------------------------------------
Voskens Golf
Reeshofweg 55, Tilburg
-------------------------------------------------------------------------
Deelname: € 30 per persoon
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Schrijf je op tijd in, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit Footgolf-Toernooi.

Klik hier voor het aanmeldformulier!

Jim Kuipers wint NK Footgolf 2014!

Op zondag 7 september werd alweer het 5e NK Footgolf georganiseerd. De beste 90 footgolfers van Nederland waren dit jaar uitgenodigd op golfbaan de Almkreek, waar voor het eerst de grote baan werd gespeeld. Iedereen had zich gekwalificeerd via een van de kwalificatietoernooien of via een goede klassering in de Footgolf-ranking.


Na 18-holes (totaal: par 92, duur 4 uur) waren uiteindelijk vier profs doorgedrongen tot de finale: Dennis Gentenaar, Roy Makaay, Marcel Peeper en Mike Zonneveld. Ondanks dat Roy Makaay de beste finaleronde van deze vier spelers liep, was dit niet voldoende om de eerste plek te pakken. Mike Zonneveld maakte het zichzelf nog even lastig doordat hij op de allerlaatste hole de bal tot twee maal toe in het riet trapte maar mikte de volgende bal van 30 meter in de hole en won hiermee het klassement voor de profs!


In het algemeen klassement waren er twee strijden die gevoerd werden: die om de titel en die om de derde plek. Spelers 3 tot en met 33 zaten namelijk binnen tien schoten. Maar het gat tussen nummer 2 en 3 was eveneens tien schoten. Een aantal spelers speelden in de finale erg goed. Oud-kampioen Arjan de Beurs, Matthijs Voost, Collin Green, Sam van Bracht en Marco Brouwer wisten allen een sterke ronde van 33 neer te zetten.

 

Uiteindelijk bleek Jim Kuipers de allersterkste van de dag en hij mag zichzelf een jaar lang Nederlands Kampioen Footgolf noemen!

 

Wil jij er komend jaar ook bij zijn bij het NK Footgolf 2015?! Hou dan het nieuws op deze website in de gaten en kwalificeer je via één van de kwalificatietoernooien voor het NK Footgolf 2015! Ook in Brabant zullen in mei 2015 weer NK Kwalificatietoernooien worden gehouden! 

 

 

 

Aankondiging - Footgolf Open 2014

Na het succes van afgelopen jaar zal dit jaar een Footgolf-Weekendtoernooi worden georganiseerd met een Teamtoernooi op zaterdag en op zondag een NK Kwalificatietoernooi! Uiteraard  is weekenddeelname mogelijk, je hebt dan op zondag zelfs een streepje voor omdat je de baan op zaterdag al een keer hebt gespeeld!   

Footgolf-Teamtoernooi: zaterdag 21 juni 
Inschrijven mogelijk vanaf 6 deelnemers per team! Afgelopen jaar won v.v. Kampen 1 het toernooi met veel overtuiging, zullen zij de titel dit jaar met succes verdedigen of wordt een Brabants Team Footgolf-Kampioen?! 

NK Kwalificatietoernooi: zondag 22 juni 
Nieuw is het Kwalificatietoernooi voor het NK Footgolf wat later dit jaar plaatvindt in Amsterdam. Daar zijn vele (oud-)internationals, trainers, profvoetballers en amateurs aanwezig in een poging om Nederlands Kampioen Footgolf 2014 te worden! De beste 5 spelers van dit Kwalificatietoernooi zijn automatisch geplaatst voor het NK Footgolf!

Inschrijfkosten
Deelname zaterdag of zondag - € 25 
Deelname zaterdag & zondag - € 45 
Deelname zaterdag & zondag
+ 1 x Hotelovernachting incl. ontbijt - € 75 
Deelname zaterdag & zondag
+ 2 Hotelovernachtingen incl. ontbijt - € 105
Voor beide dagen zit een consumptie inbegrepen!

Let op: ook dit jaar is er beperkt plaats, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Klik hier voor het aanmeldformulier!

NAC-spits Alex Schalk op 1e editie Footgolf-Toernooi!

Ook NAC-spits Alex Schalk was deelnemer op de eerste editie van het Footgolf-toernooi van Footgolfclub! Voor Schalk, die bekend staat om zijn killer-instinct, was het toch even wennen. Zijn traptechniek liet hem gelukkig niet in de steek en hij eindigde met zijn team – Trainingstrips - uiteindelijk op een keurige 4e plaats!   

Footgolfclub vroeg Schalk hoe hij het spelletje footgolf had ervaren:
“In eerste instantie dacht ik dat het wel mee zou vallen, maar footgolf bleek toch lastiger dan ik dacht. Maar dat kwam ook voornamelijk doordat ik iets teveel risico in m’n spel legde! Maar ja, zonder risico te nemen zal je nooit een spelletje winnen, en dat is toch altijd het doel: als ik ergens aan meedoe wil ik winnen!

Ondanks dat Schalk al lange tijd van plan was ook het footgolf te spelen, was het er nog niet van gekomen. “Diverse teamgenoten hadden me al wel eens verteld over deze voetbalvariant.”

Nu Schalk de ervaring heeft in het spelen van Footgolf is hij van plan om dit vaker te gaan doen. “Ik weet nu hoe ik het spel moeten spelen. Wellicht wel leuk om met de NAC-selectie een keer te komen footgolfen!”

Naam: Alex Schalk
Leeftijd: 20 jaar
Club: NAC Breda 1
Positie: spits
Score: 36 schoten

Zie hier meer foto's van Alex Schalk in actie op het Footgolf-Toernooi!

1e Footgolf-Toernooi één groot succes!

maandag, 24 juni 2013 23:49

Afgelopen zaterdag was de allereerste editie van het Footgolf-toernooi op Golfbaan Landgoed Bergvliet in Oosterhout. Er hadden zich 125 deelnemers aangemeld verdeeld over 15 teams. De zeer terechte winnaars:  v.v. Kampen 1 met een gemiddelde score van 35!

Voor veel footgolfers was het hun debuut op de golfbaan. Andere hadden de footgolfbaan al eens eerder gelopen en hadden een streepje voor.
Naast vele regionale (oud-)voetballers waren er ook teams aanwezig uit Gorinchem, Sliedrecht en zelfs Kampen en Zwolle! Voor de spelers van v.v. Kampen 1 (zie foto) was lange reis zeker de moeite, zij gingen uiteindelijk met de overwinning aan de haal door een zeer scherpe gemiddelde score te laten noteren van 35 schoten! 

Onder andere NAC-spits Alex Schalk was een van de bekende voetballers die ook op de golfbaan zijn traptechniek en inzicht wilde testen. Met zijn team – Trainingtrips - is hij uiteindelijk geëindigd op een keurige 4e plaats. Ook complimenten voor de aankleding van diverse footgolfers. Wilco Struijk uit Sliedrecht won uiteindelijk de prijs voor de meest originele footgolf-outfit!

Top-10

1

v.v. Kampen - 1

35.3

2

PCP - 2

37.4

3

Bevers Sliedrecht

38.1

4

Trainingstrips.eu

38.4

5

S.v. Zwolle - 1

38.7

6

Pridesportswear.nl

39.1

7

Futsalplanet.nl

39.3

8

Jonkies

40.0

9

Swift Boys

40.1

10

zvv de Suijkerkist

40.2


Bekijk hier de Teamfoto’s van het Footgolf-Toernooi
Bekijk hier de Actiefoto's van het Footgolf-Toernooi

Aankondiging Footgolf-Toernooi

woensdag, 08 mei 2013 10:00

Op zaterdag 22 juni zal Golfbaan Landgoed Bergvliet worden omgetoverd tot de mooiste footgolfbaan van Nederland! Het decor voor het 1e Footgolf-Toernooi in Brabant. Welk team wordt footgolf-kampioen?!   

Zaterdag 22 juni 2013 zal de golfbaan worden omgetoverd tot de mooiste FootGolfbaan van Nederland. Deze spectaculaire en uitdagende baan, met holes variërend van 100 tot 200 meter, is voor iedere voetballiefhebber dé uitgelezen kans om kennis te maken met footgolf / voetgolf als sport! Op deze dag zal de par 3 golfbaan volledig beschikbaar worden gesteld voor footgolfers. Uiteraard kan een prijsuitreiking onder het genot van een hapje en drankje niet ontbreken. Zorg dat je er snel bij bent, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen te vergeven. Een ideaal evenement als teamuitje (vereniging), vrijgezellen- of vriendengroep! Iedereen kan zich aanmelden.

Hoe werkt het? Je schrijft je in op het aanmeldformulier. Daarna ontvang je een bevestiging en verdere informatie over het toernooi. Je schrijft je in met een team van minimaal 5 deelnemers en gaat als team de footgolfbaan op. Je strijdt om de beste teamprestatie! Als team ben je minimaal 30 minuten voor aanvang van de geplande starttijd aanwezig op Golfbaan Landgoed Bergvliet in Oosterhout.  Er is een mogelijkheid om om te kleden, en je meld je bij de inschrijfbalie. Daarna is er korte speluitleg. Hier worden alle relevante zaken besproken. Er wordt gespeeld met Samba-wedstrijdballen.Inschrijving gesloten.

Voor het volgende Footgolf-Toernooi zie de berichtgeving op deze website!