Veelgestelde vragen

 

 

 

 


Footgolf is een combinatie van voetbal en golf op echte golfbanen. Er is qua beleving een groot verschil tussen footgolf of voetgolf op een echte golfbaan of voetgolf in een weiland of op een grasveld. Bij Footgolfclub is de sfeer en beleving van de de golfsport gegarandeerd!

Een Footgolf-arrangement duurt afhankelijk van de groepsgrootte tussen de 2 uur en 2,5 uur. Doorgaans begint een footgolf-arrangement uit de ontvangst met een koffiebuffet, gevolgd door een speluitleg door een footgolf-instructeur. Vervolgens onder leiding van de pro de baan op om footgolf te spelen en de (mid)dag wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar en uiteraard een passende prijsuitreiking!

In principe kun je met alle sportschoenen de golfbaan betreden. Alleen voetbalschoenen zijn verboden. Kunstgrasschoenen (met kleine noppen) worden aangeraden, anders sportschoenen met bij voorkeur een goede grip.

Nee, voor footgolf geldt een uitzondering en is een Golfvaardigheidsbewijs (GVB) niet verplicht, wel dienen spelers zich aan de baanreglementen te houden en instructies van footgolf-instructeurs op te volgen.

Indien de baan open is voor golfers dan gaat footgolf ook gewoon door. Indien de baan gesloten is door bijvoorbeeld sneeuw of bevriezing dan wordt gepland footgolf uitgesteld. Bij regen is de baan normaal gesproken gewoon bespeelbaar. Let op voor gladheid en zorg voor het juiste schoeisel.

In principe is het niet gevaarlijk. Er wordt alleen footgolf gespeeld als er geen golfers op een hole bezig zijn. Zorg dat je de instructies van de instructeurs opvolgt. Het blijft een sportieve aangelegenheid, dus wij verwachten dat je in redelijke conditie de baan op gaat. Derhalve is footgolf altijd op eigen risico.

Indien je deelneemt aan footgolf is dit altijd je eigen verantwoordelijkheid. Maak dus zelf de afweging om wel of niet mee te spelen als je een blessure hebt.

De afstanden van de holes variƫren van 100 tot 250 meter per hole.

Voor een uitgebreide beschrijving van de regels verwijzen we naar de pagina Spelregels & Etiquette.Staat uw vraag er niet bij, stel de vraag dan via het contactformulier, wij zullen deze dan z.s.m. beantwoorden.