Wat is footgolf?

Footgolf / voetgolf is een combinatie van voetbal en golf op een echte golfbaan

Bij footgolf, ookwel voetgolf genoemd, wordt het beste van beide sporten gecombineerd. Je kunt je traptechniek etaleren en je speelt op een perfect geprepareerde grasmat op een officiële golfbaan in Brabant. Naast inzicht, precisie en traptechniek moeten spelers ook rekening houden met bunkers, waterhindernissen, wind in het heuvelachtige landschap.

Helaas zijn er ook verschillende footgolf-aanbieders die het imago van het footgolf schaden door footgolf te spelen op grasvelden, pitch & putt-banen, op een groenstrook of aangemaakte voetgolfbaan. Let op: footgolf wordt dus niet overal op een echte golfbaan gespeeld waardoor een groot gedeelte van de beleving en de moeilijkheidsfactoren wegvallen. Footgolf is dus niet te vergelijken met boerengolf op een weiland of een aangemaakte groenstrook/grasveld. Wij staan voor kwaliteit en beleving waardoor de meeste footgolfers zo enthousiast zijn dat ze terugkomen om hun persoonlijk baanrecord te verbeteren!

Het ultieme doel bij footgolf is natuurlijk de hole-in-one! Je scores worden bijgehouden door een zogenaamde marker. Degene die de voetgolfbaan aflegt in het minst aantal schoten mag zichzelf footgolf-winnaar noemen en de beker in ontvangst nemen! 

Voetgolf is sinds 10 jaar een officiële sport in Nederland. Tijdens het eerste NK Footgolf in 2009 werd duidelijk dat deze sport meer eist dan alleen de juiste traptechniek. Vele oud-internationals zoals Roy Makaay en Ruud van Nistelrooy hebben deelgenomen aan dit jaarlijkse kampioenschap waarbij onder meer Theo Janssen en Kenneth Perez al Nederlands Kampioen Footgolf zijn geweest.
Footgolf-instructeur Sam van Bracht is o.a. Nederlands Kampioen Footgolf en staat tevens in de Top-15 op de Footgolf Wereldranking!

Footgolf kan beoefend worden door vele groepen. Ideaal als bedrijfsuitje, teamuitje, voetbaluitje, vrijgezellen- of vriendenuitje. Ondanks dat veel voetbalverenigingen voor footgolf kiezen, is dit ook zeer geschikt voor andere sportverenigingen of groepen. Footgolf / voetgolf kan ook gespeeld worden door jong en oud, man en vrouw. Ook voetbalervaring is geen vereiste, al is het wel handig als je enige vorm van balgevoel hebt. Kun je het op conditie niet meer bijbenen, géén probleem, met de juiste traptechniek kun je héél ver komen...

Wist je dat...