Speel footgolf in footgolf-outfit!

Footgolf op een officiële footgolf-outfit
Het is mogelijk om als team de golfbaan te betreden in een echte footgolf-outfit! Je speelt niet alleen op een echte golfbaan, maar ook in een officieel footgolf-tenue! Een mooie witte polo met bijpassende geruite broek. Uiteraard kunnen de geruite kniekousen ook niet ontbreken. Leuk om jezelf of je team terug te zien op een actiefoto of in een gemonteerde filmcompilatie met alle hoogtepunten van de middag. Voor € 5,- per persoon beleef je een onvergetelijke middag geheel in style!

Footgolf op een officiële golfbaan
Op een perfect geprepareerde golfbaan ongeveer 10 minuten van het centrum van Breda bespeelt u de holes niet met een golfclub, maar met uw voeten en een voetbal! U wordt hartelijk ontvangen in het clubhuis van de golfbaan. Eerst krijgt u onder het genot van een drankje een speluitleg met etiquette. Na een korte instructie al snel de baan op - onder begeleiding van een ervaren footgolf-instructeur – om het spel, sinds 2009 ook een officiële sport te spelen.

Let op! Voetbalschoenen zijn bij Footgolf niet toegestaan. De (foot)golfbaan mag alleen worden betreden met sportschoenen. Hockey -of kunstgrasschoenen (kleine nopjes) zijn uitermate geschikt om footgolf te spelen.

Over Footgolf / Voetgolf
Footgolf ook wel voetgolf genoemd, combineert het beste van de sporten golf en voetbal: de grasmat ligt erbij als een biljartlaken, natuurlijke hindernissen zoals bunkers, waterpartijen in het  heuvelachtige landschap. Dit allemaal in een fantastische omgeving aan de rand van Breda, midden in Brabant. Ondanks dat plezier voorop staat speelt het wedstrijdelement een belangrijke rol. Elementen die hierbij horen zijn precisie, inzicht en uiteraard een juiste traptechniek!

Het ultieme doel bij Footgolf is natuurlijk die hole-in-one! De negen holes hebben de officiële footgolf-afmetingen met een diameter van 53 cm. De afstanden die overbrugd moeten worden liggen tussen de 100 en 300 meter per hole. Daarnaast worden alle scores ook door een zogenaamde ‘marker’ bijgehouden. Diegene die de negen holes aflegt in het minst aantal pogingen mag zich de winnaar noemen en de beker in ontvangst nemen! De beste scores worden genoteerd in het Footgolf – Topsscoreklassement 2013. De beste seizoens-score staat momenteel op 32 schoten!

Voor wie is footgolf bedoeld?
Footgolf kan beoefend worden door iedereen. Footgolf is een zeer laagdrempelige sport en daardoor ook geschikt voor bijna iedereen. Het is dan ook niet noodzakelijk om te kunnen voetballen. Uiteraard is het wel handig als je een balletje kunt raken. Footgolf / voetgolf is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, met of zonder conditie. Mocht je het op conditie niet meer bij kunnen benen, dan kunt u met een juiste traptechniek ver komen. Voetbalervaring is geen vereiste, wel is het handig als je enige vorm van balgevoel hebt.

Zeer geschikt als:

• Mannenuitje / vrouwenuitje
  • Vriendengroep / vriendengroepen
  • Vrijgezellendag / verjaardag
  • Teamuitje / voetbalteamuitje
  • Teamweekend / sportief teamuitje
  • Bedrijfsuitje / Personeelsuitje

Footgolf is inclusief:

• Greenfee footgolf
  • Begeleiding footgolf-instructeur
  • Uitleg spelregel & etiquette
  • Consumptie